آشنایی با مفاهیم ضروری در مسیر آموزش طراحی سایت

آشنایی با مفاهیم طراحی سایت
پیش از اینکه بخواهیم بدانیم مراحل طراحی سایت چیست، در اولین قدم باید دامنه و هاست موردنظر خود را خریداری کنیم. حال نوبت نیازسنجی کاربران و هدف سایت است. باتوجهبه این موارد و رعایت نکاتی که در ادامه بیان میکنیم طراح حرفهای وبسایت خواهید شد.در مفاهیم طراحی سایت باید در ابتدا به دودسته اصلی سایت آشنا شوید. انواع سایت، شامل سایتهای استاتیک یا ایستا و سایت داینامیک یا پویا هستند که هر کدام خدمات طراحی سایت خاص خود را دارند.
پس از آشنایی با انواع سایت، اصطلاحات طراحی سایت را با هم مرور میکنیم. خدمات طراحی سایت یا بهصورت صفر تا صد با کدنویسی انجام میگردد یا اینکه از سیستمهای مدیریت محتوا یا همان cms کمک میگیرد. نکته جالب دررابطهبا سیستمهای مدیریت محتوا دسترسی آسان، امکان تغییرات مداوم، تغییر و بهبود ساختاری راحت سایت را باید اشاره کنیم.
اگر در مسیر طراحی سایت قدم گذاشتهاید باید بر چند زبان برنامهریزی تا حدودی آشنایی داشته باشید. یادگیری زبان برنامهنویسی در بخش فرانتاند و بکاند سایت با کمی تکرار و تمرین به زیباترین حالت طراحی نمایید. زبانهای برنامهنویسی چون Html و Css به شما کمک میکند که سایت زیباتری را پیادهسازی کنید.
اصطلاحات و مفاهیم طراحی سایت | کلیدهای موفقیت در دنیای طراحی وب
یادگیری طراحی وبسایت مستلزم دانش و یادگیری اصطلاحاتی است که در ادامه با هم مرور خواهیم کرد:
مفاهیم طراحی سایت | Web Page
صفحه وب به مجموعهای از تصاویر و نوشتهها اشاره دارد که بهصورت یک صفحه مشخص در اینترنت قابلدسترس است. صفحات وب شامل اطلاعات مرتبط با رنگ متن و پسزمینه هستند و اغلب هم شامل پیوندهایی به تصاویر و گاهی اوقات انواع دیگر رسانهها هستند. در صفحات وب، اطلاعات مختلفی توسط کاربر دیده میشود و ارتباط برقرار خواهد شد.
Web Site
وبسایتها از یک یا چند صفحه وب باتوجهبه موضوع موردنظر طراحی میشوند. صفحات توسط آدرس مختص به شما به نام Domain از طریق اینترنت قابلدسترسی برای تمام مخاطبان هستند. طراح حرفهای وبسایت در این بخشها از تصاویر، مقالات، اخبار، تبلیغات، اطلاعات کمک میگیرد.
دامنه (Domain)
وبسایت با دامنه شناخته می شود و در دسترس کاربران قرار میگیرد. دامنه از دو بخش نام و پسوند متشکل میشود. نام دامنه همان اسمی خواهد بود که شما برای وبسایت انتخاب کردهاید. گویای نام برند یا فعالیت شماست. پسوند باتوجهبه کارایی و موضوع وبسایت و نظر شما خریداری میگردد.
هاست (Host)
فضایی که دادهها و کدهای وب سایت روی آن قرار خواهد گرفت را هاست مینامند. هاست یا میزبان شبکه، اطلاعات سایت را روی آن قرار میگیرد.
سرور(Web Server)
وب سرور نرمافزاری است که با نصب بر روی کامپیوتر میزبان بهصورت مجازی صفحات وبسایت را برای مرورگرهای وب نسبت به درخواستشان ارسال میکند.
صفحه اصلی (Home Page)
اولین صفحهای که پس از واردشدن به یک وبسایت مشاهده خواهید کرد همان home page است. صفحه اصلی لینکهایی را شامل میشود که کاربر را به سایر قسمت های دیگر سایت هدایت کند. نکته مهم دررابطهبا صفحات اصلی سایت این است که این صفحه باید یک دید کلی وبسایت سایت شما به بیننده ارائه دهد.
سایت ایستا Static Page))
سایتهای ایستا یا استاتیک در لیست اولین سایتهای طراحی شده قرار میگیرند. مشخصه اصلی این سایتها نداشتن پنل مدیریتی است و جز طراح سایت کسی نمیتواند تغییراتی در داخل سایت به وجود بیاورد.
سایت داینامیک(Dynamic Page)
در مفاهیم و اصطلاحات طراحی سایت، سایت پویا یا داینامیک دیده میشود. محتویات این نمونه از سایتها بر اساس نیازهای کاربر قابلتغییر است. مدیریت راحت و بدون نیاز به آموزش خاص باعث شده است که امروزه اکثر سایتها با این روش طراحی شوند.
HTML
زبان رایانهای HTML برای نمایش محتوا مانند متن، تصاویر و لینکها در وب است. برای چیدمان و ساختار سایت از این زبان کدنویسی کمک گرفته میشود.
CSS
این زبان کدنویسی برای تعیین ظاهر و احساس یک وبسایت، بهره میبرند. قالب بندی، رنگ بندی و ایجاد گرافیک در صفحات HTML را با CSS پیش می برند.
PHP
یکزبان برنامهنویسی تحت وب است که برای سایتهای توسعهیافته از آن کمک میگیرند.
JS
در کنار HTML و CSS، جاوا اسکریپت هم یکی از سه تکنولوژی اصلی تولید محتوای جهانی وب به شمار میرود. ایجاد صفحات تعاملی و ارائه برنامههای آنلاین، بازیهای آنلاین و جلوههای ویژه در سایت با این زبان امکانپذیر است.
طراحی Responsive
بارها در مفاهیم طراحی سایت کلمه طراحی واکنشگرا یا Responsive رو شنیدهاید. به زبان ساده، این نوع طراحی بدون درنظرگرفتن نوع دستگاه اتصال به وب، با دستگاه کاربر سازگار و محتوای وبسایت رو به مناسبترین شکل نمایش خواهد داد.
سئو سایت SEO
سئو یا بهینهسازی موتورهای جستجوگر با بالابردن رتبههای وبسایت در موتورهای جستجو، ارتباطی مستقیم با طراحی سایت و کدنویسی صحیح دارد. در اصطلاحات طراحی سایت سئو سایت و تولید محتوای متنی جایگاه خاصی را برعهده دارند.
Page Rank
رتبهبندی که در سئو سایت به دست میآید در این بخش اهمیت دارد. این سیستم مختص گوگل و انحصاری طراحی سایت برای تعیین اهمیت و رتبه سایت به کار برده میشود.
Keywords
کلمات کلیدی در طراحی سایت واژهها و عباراتی را در برمیگیرند که موتورهای جستجو مثل گوگل پس از سرچ کاربر به دنبال آنهاست. رباتهای موتور جستجو در بین صفحات وبسایتها به دنبال بهترین نتیجه وبسایت هستند.
Robot & Spider
جستجوگرها و خزندههای گوگل شامل الگوریتمهایی خاصی هستند که با بهینهسازی سایت رتبه و اهمیت سایت شما را نمایش میدهند.
Spam
مطالب بیهوده، کپی و تکراری به وبسایت شما ضررهای جبرانناپذیری میزند. تمام روشهای غیراستاندارد که برای رتبهگرفتن در گوگل انجام میشود باعث اسپم سایت شما خواهد شد.
ALT tag
این برچسب برای توضیحات مهم درباره عکسهای موجود در وبسایت به کار میرود.
Meta tags
با این برچسبهای بزرگ، اطلاعات مهم درباره وبسایت و صفحه وب رو در اختیار کاربرها، جستجوگرها، مرورگرها قرار میگیرد.
Link & Backlink
لینکها و پیوندها در واقع پلی بین دو صفحه وب خواهند بود که به کمک آنها از یک صفحه به صفحهای دیگر میرویم. لینکهای برگشتی هم ما رو از یک وب سایت به وبسایتی دیگر منتقل میکند که این نوع از پیوندها به سئو سایت کمک خواهد کرد.
URL
نشانی اینترنتی یا آدرس وبسایت همان URL میباشد .این آدرس مربوط منحصربهفرد است.
Comment
توضیحاتی که طراح ها لا به لای کدهای HTML قرار میدهد تا برای فهمیدن وظیفه بخشهای متفاوت کدها برای طراحهای سایت دیگر مشکلی ایجاد نگردد.

مبانی HTML و CSS | مفاهیم طراحی سایت
زبان برنامهنویسی Html به شما کمک خواهد کرد که در وبسایت خودعکس، متن، عدد، فرمهای ثبتنام، فرم ورود را به زیباترین شکل پیادهسازی نمایید. این زبان اسکلت و ساختار اصلی وبسایت را میسازد. در کنار این زبان با Css استایل صفحات را به زیباترین شکل ممکن سازماندهی کنید. رنگ بکگراند، سایز فونت و نحوه نمایش تمام این موارد به کمک Css امکانپذیر است. این زبانها در پلتفرمهایی مانند وردپرس قابلاجرا هستند و نیاز به دانش سطح بالای کدنویسی ندارند. البته زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت با پیادهسازی منطق و عملکرد وبسایت در سمت فرانتاند جدای از وردپرس مختص کدنویسان است.
زبان HTML چیست؟
زبان HTML یکزبان نشانهگذاری استاندارد است که برای ساخت صفحات وب و اپلیکیشن کاربرد بسیار زیادی دارد. این زبان برنامهنویسی برای ساختار اصلی سایت، محتوا و طرح صفحه وب کاربرد دارد. مهمترین کاربردهای HTML عبارتاند از:
- توسعه صفحات وب
- پیمایش در اینترنت
- طراحیهای واکنشگرا
- عملکرد ذخیرهسازی در مرورگر
- پشتیبانی از ورود اطلاعات
- ایجاد اسناد وب
- توسعه بازی
- برنامههای وب آفلاین
- ویژگی Cutting Edge
- غنیسازی وبسایت
زبان CSS چیست؟
مفاهیم طراحی سایت این نمونه از زبان برنامهنویسی به توسعهدهندگان وب این اجازه را میدهد که ظاهر عناصر HTML را در میان صفحات وب، از جمله طرح، رنگها، فونتها و سایر جنبههای بصری، کنترل و تنظیم نمایند. به کمک این زبان میتوانید صفحات جذاب و ثابتی را در دستگاهها و صفحات نمایش داشته باشید. سایت ریسپانسیو نتیجه استفاده اصولی از کدهای CSS است. مهمترین کاربردهای CSS شامل:
- کنترل افکتها و انیمیشنهای فلش
- مدیریت قالبهای وب پویا
- تجارت الکترونیک
- رسانههای اجتماعی
- مدیریت فایل تصویری
- سهولت دسترسی
- تعمیر و نگهداری وبسایت
- نمایندگی Server-Side و End-User
- بارگذاری سریعتر صفحه
- تجربه کاربری بهبودیافته
- تسریع توسعه وب
- سادهسازی تغییرات طرحبندی
- سازگاری دستگاه
جدای از اینکه در چه حوزهای فعال هستید با یادگیری این زبان و داشتن توانایی عالی خدمات طراحی سایت را به بهترین نحو جلو میبرید.
آموزش تجربه کاربری و رابط کاربری | اصطلاحات طراحی سایت
رابط کاربری به نحوه نمایش سایت و محتوای داخل آن اشاره دارد. مخاطب شما باید این امکان را داشته باشد که در زمان مراجعه به سایت بتواند از نظر بصری جذب سایت گردد. یکی از بهترین رابط کاربریهای سایتهای دنیا مختص سایت پینترست است که حتی اگر بار اولی باشد که به این سایت سر میزنید؛ بهراحتی باکس جستجو را پیدا خواهید کرد.
تجربه کاربری درواقع به نحوه تعامل کاربر با سایت اشاره دارد. کاربر در تعامل با سایت دچار مشکل نمیگردد و بهراحتی پاسخ دریافت میکند. ترسیم وایرفریم سایت و زیباسازی نهایی همگی باعث حس دلچسبی از مراجعه به سایت میگردد.
دررابطهبا اهمیت UI یا رابط کاربری باید اشاره کنیم که اگر به دنبال جذب مخاطب بیشتر هستید، تولید محتوای متنی حرفهای را در کنار طراحی زیبا داشته باشید. محتوای باکیفیت و زیبایی ترافیک سایت را بالا میبرد. زمانی که تجربه کاربری و رابط کاربری را به بهترین نحوه ساماندهی کردید. این امر یعنی محتوا یا خدمات شما در درستترین شکل و بهترین شیوه ارائه خواهد شد.
وظایف طراح رابط کاربری در مفاهیم طراحی سایت
- برندینگ و توسعه نام تجاری
- توسعه گرافیکی محصول
- راهنمایی بصری کاربر
- استوری لاین
- تجزیهوتحلیل مشتری
- تحقیق طراحی، تعاملی بودن و رسپانسیو بودن
- پیادهسازی با توسعهدهنده

وظایف طراح تجربه کاربری در مفاهیم طراحی سایت
- محتوا/تدوین استراتژی
- تجزیهوتحلیل مشتری
- تحلیل و رصد رقبا
- ساختار محصول، پروتوتایپ استراتژی
- نمونهسازی و آزمایش
- توسعه و برنامهریزی وایرفریمینگ
- تجزیه و تحلیل و اجرا
- هماهنگی با توسعهدهندگان
- پیگیری اهداف و ادغام
طراحی واکنشگرا| تاکتیک موفقیت در مفاهیم طراحی سایت
با حضور گوشی هوشمند و تبلت در جهان یک راه جدید برای گشتوگذار در اینترنت پیدا شد، اما مسئله اصلی اینجا بود که سایتها برای صفحات مانیتور طراحی شده بودند. این موضوع باعث شده بود که سایت برای گوشیهای موبایل دسترسی راحتی ایجاد نکند.
در این شرایط مفاهیم طراحی سایت، قابلیت واکنش گرایی یا ریسپانسیو بودن طراحی سایت را مطرح کردند. طبق این شرایط وبسایتها با تمام صفحات نمایشگر تطبیق پیدا میکنند و هر کاربری با هر دستگاهی بهراحتی سایت را باز میکنند.
اصطلاحات طراحی سایت مهارت طراحی سایت ریسپانسیو اهمیت پیدا میکند. اگر به این حوزه تسلط ندارید دیگر شما یک طراح حرفهای نخواهید بود. برای کسب رتبه مناسب در گوگل و جلب نظر کاربران باید به این موضوع بهصورت جدی بپردازید.
مفهوم SEO و بهینهسازی سایت در طراحی سایت
کلمۀ SEO به معنی «بهینهسازی برای موتورهای جستجو» میباشد در واقع مجموعهای از کارهایی است که برای بهبود رتبه وبسایت در نتایج جستجوی گوگل صورت میپذیرد.
سئو فرایندی است که به گوگل این امکان را میدهد که سایت شما را برای کاربران نمایش دهد. سئو سایت باتوجهبه زمینه فعالیت شما و بر اساس کلمات کلیدی مرتبط وبسایت شما را در صدر نتایج نمایش میدهد. طراح حرفهای وبسایت به اهمیت سئو سایت حتی در بخش طراحی سایت نیز کاملاً آگاه است. مفاهیم طراحی سایت و سئو سایت جزئی جدانشدنی از هم هستند و به کمک سئو سایت بازدید سایت شما بالا میرود و افزایش ترافیک سایت را تجربه خواهید کرد.
طبق تحقیقات موتورهای جستجو بیش از 70 درصد کاربران بهاحتمال زیاد روی یکی از 5 نتایج اولیه گوگل کلیک خواهند کرد. پس اگر سایت شما در لیست 5 نتایج اولیه گوگل قرار بگیرد بدون شک بیشترین بازدید را تجربه خواهید کرد. تکنیکهای سئو درست و اصولی اجرا گردد، باعث بهبود تجربه کاربری و رضایت مخاطبان خواهد شد. وقتی کاربر جواب سوالات خود را به راحتی بدست بیاورد بهتر و بیشتر به شما اعتماد میکند.
وقتی کاربر در جواب جستجوهایش، سایت شما را در نتایج اولیه میبیند، به سایت شما بیشتر اعتماد میکند؛ چون کاربران به موتورهای جستجو اعتماد دارند.

آشنایی با تکنولوژیهای پیشرفته| کلیدهای موفقیت در مسیر مفاهیم طراحی سایت
در مفاهیم و اصطلاحات طراحی سایت باید شناخت کافی به تکنولوژیهای جدید را جدی بگیرید. حضور تکنولوژیهای جدید در طراحی سایت به شما کمک میکند که وبسایتهای پرمخاطب و کاربردی را طراحی نمایید.کسب دانش بروز از مفاهیم طراحی سایت به شما کمک نی کند که تغییرات لازم را نسبت به تکنولوژیهای روز دنیا بر روی سایت خود اعمال نمایید تا سایتهایی ساده اما کاربرپسند را به بازار ارائه کنید.
درآخر،چرا باید از تکنولوژیهای جدید در طراحی سایت استفاده کنیم؟
استفاده از تکنولوژیهای جدید در طراحی سایت مزیتهای متعددی را به دنبال دارد. یکی از مهمترین مزیتهای این دست از سایتها قدرت بالای تعامل در آن است. روند تکامل طراحی سایت به سمتی میرود که کاربر بهمحض مشاهده سایت متوجه میشود که هر بخش مختص چه کاری است.
از دیگر مزایای استفاده از تکنولوژیهای جدید، بهکارگیری این تکنولوژیها در طراحی اپلیکیشنهای تحت وب است. قابلیت سازگاری با سیستمعاملهای مختلف چون اندروید، IOS و غیره و نحوه استفاده از آن به نسبت به گذشته بسیار آسان شده است.
باید بگوییم که اگر تکنولوژیهای جدید وجود نداشته باشد، ما همچنان باید به طور مداوم صفحات سایت را بهروزرسانی و ارتقا دهیم. ازآنجاییکه این کار زمان بر است؛ تنها با لینکدهی بهصورت خودکار قابلاجرا میباشد.
برخی از مزیتهای تکنولوژیهای جدید در طراحی سایت عبارتند از:
- کم هزینه بودن اپهای جدید نسبت به اپهای نیتبو
- کمک در جهت برندینگ
- بهینه سازی سئو
- برخورداری از گرافیکهای کاربر پسند و چشم نواز
- قابلیت سازگاری با انواع دستگاههای مختلف
- قابلیت پشتیبانی شبکههای اجتماعی
با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
رابط کاربری (UI) چیست و چرا اهمیت دارد که به طراحی مناسب آن توجه کنیم؟
تاثیر رنگ ها در طراحی وبسایت به روی احساسات کاربران
تاثیر انتخاب درست رنگها در طراحی وبسایت
چگونه فهم نیازها و ترجیحهای کاربران به طراحی موفق وبسایت کمک میکند؟
تجربه کاربری چیست و چرا در طراحی وبسایت مهم است؟
طراحی واکنشگرا چیست؟ + اهمیت ریسپانسیو در طراحی وبسایت!
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
زبان اصلی ساختار اصلی سایت چیست؟