آموزش HTML | زبان اساسی برای ساخت وبسایتها
با صحبت از طراحی وبسایت، زبان اساسی برای ساخت وب سایت موضوع مهمی است که به طور حتم شما را وادار به تفکر می کند. دو زبان برنامه نویسی HTML و CSS از زبان های استاندارد صفحات وب هستند که توسط مرورگر ترجمه و به کاربران نمایش داده می شود. HTML به عنوان زبان بنیادی طراحی وب، یکی از سادهترین زبانهای نشانه گذاری است که به کمک آن اسکلت اصلی وبسایت طراحی می گردد. آموزش ابتدایی HTML برای طراحی سایت موضوع مهمی است که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در ادامه با توجه به اهمیت این موضوع به صورت کامل تری به این موضوع می پردازیم.

گام اول به دنیای طراحی | مقدمهای به مفاهیم اساسی
طراحی سایت فرآیندی بر اصل سیستم محور با برنامه ریزی، مفهوم سازی، اجرای قوانین و تکنیک های طراحی سایت است به گونه ای که برای مخاطب نتیجه نهایی کاربردی و یک حس تجربه کاربری عالی از وب سایت را ارائه دهد.
وبسایتها دارای زبان برنامه نویسی متفاوتی هستند که در نتیجه ساختار و چیدمان زیبایی را برای دید بصری مخاطب می سازند. از زبان اساسی برای ساخت وب سایت HTML است که در کنار جاوااسکریپ و CSS باعث دیدی بصری دلپذیر و ناوبری آسان سایت گردد.
طراحان سایت با در نظر گرفتن نیازهای مشتری، طراحی و چیدمان یک وب سایت را با تخصص و دانش فنی خود طراحی می نمایند. طراحان وب همچنین بر جنبه خلاقانه و بصری وب سایت تمرکز می کنند و از شیوه های مختلف طراحی مانند تقارن، سیستم های رنگی، تناسبات و غیره برای جذب بازدیدکنندگان پیروی می کنند. علاوه بر این، آنها بر روی فونتها، قرار دادن تصاویر و ویدیوها و ایجاد طرحبندی با استفاده از زبانهای کدنویسی کار میکنند.
آشنایی با HTML و ساختاردهی وبسایت | آموزش ابتدایی HTML برای طراحی سایت
در ابتدا باید بگوییم که HTML زبان نویسی نیست! بلکه یک زبان نشانهگذاری است که عناصر مختلفی مثل تیتر، پاراگراف، عکس را درکنار یکدیگر قرار می دهد تا وب سایت شما دارای چهارچوب یا اسلکت مشخص گردد. این نکته را در نظر داشته باشید که HTML زبان برنامه نویسی نیست بلکه زبان طراحی سایت است. آموزش ابتدایی HTML برای طراحی سایت لازم است زیرا پیش نیاز مهمی برای ورود به دنیای طراحی وب محسوب می گردد و ساختار و ساختمان بندی تمام سایت ها به این زبان وابسته است.
زبان HTML به کمک زبانهای دیگری همچون css و javascript به وب سایتتان دید ظاهری و بصری زیبای می بخشد. از جهت دیگر در نظر بگیرید که HTML به سایتها این امکان را می دهد تا در گوگل ایندکس شوند و توسط کاربران قابل مشاهده باشند.
برای مبتدیان HTMLو کسانی که به این خدمات طراحی سایت علاقه دارند باید بگوییم که این زبان ساختار سایت را می سازد و زبان CSS به صفحات سایت، رنگ، افکت، طرح و دهها دید بصری زیبا هدیه می دهد.
کاربرد HTML در طراحی سایت | زبان اساسی برای ساخت وب سایت
به نظر شما HTML چه کاربردی در طراحی سایت دارد؟ مهمترین کاربرد این زبان ساختار منسجم یا اسکلت سازی یک وب سایت است. این زبان یک استاندارد برای طراحی تمامی صفحات وب سایت بوده و به بدون حضور آن هیچ صفحه ای دیگر وجود ندارد.
تمامی صفحات با دستور العمل هایی به نام تگ اجرا می شوند و در آخر چیدمان تمامی المان های مورد نیاز مانند تیتر، لینک دهی را به مرورگرها ارائه خواهند داد.
تگها وظایف گوناگونی را بر عهده دارند که با فراخوانی هر کدام فعالیت آن آغاز می گردد و با بستن تگ اعمال وظایف تمام می شود. به عنوان مثال برای نوشتن یک پاراگراف در زبان HTML از تگ p استفاده میشود. یا برای نشان دادن یک لینک از تگ a بهره می برند.
همچنین برای نشان دادن لینکها از تگ a استفاده در صفحات وب کمک گرفته می شود. برای درک بهتر موضوع تگ HTML برای مبتدیان لازم است اشاره کنیم که تگ ها همان دستورالعمل ها هستند که نشان می دهند یک صفحه از چه عناصری تشکیل می شود. بهترین برنامه ریزی ساختاری بدون رنگ و ظاهر زیبا هیچ فایده ای نخواهد داشت. در ادامه راجب زبان CSS و اهمیت هارمونی رنگ ها صحبت می کنیم.
سحر و جادوی رنگها | آموزش مبانی CSS و انتخاب رنگهای مناسب
زبان اساسی برای ساخت وب سایت شاید HTML باشد اما برای اینکه طراحی وب سایت از جنبه بصری جلب توجه کند به زبان css برای ایجاد و ساخت دید ظاهری اسناد و اطلاعات هر وب سایتی نیاز داریم.
در آموزش ابتدایی HTML برای طراحی سایت باید اشاره کنیم که با زبان CSS استایل بصری سایت مثل رنگ، فونت، تصاویر پس زمینه و غیره را بسته به سلیقه طراح تغییر می دهیم. از مهمترین اهداف و کاربرد css میتوان به طراحی اطلاعات ظاهری مانند صفحه بندی، رنگ و سایز و نوع فونت را اشاره کردیم. این موضوع باعث افزایش سرعت دسترسی به سایت و انعطاف پذیری بیشتر برای کنترل ویژگی های ظاهری، طراحی چندین صفحه با یک بستر فرمتی یکسان و جلوگیری از پیچیدگی و انجام کارهای غیر تکراری پرهیز کنید.
استفاده از رنگ ها در CSS | زبان اساسی برای ساخت وب سایت
انتخاب رنگ مناسب و پالت رنگی برای طراحی سایت حرفه ای از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. میزان مصرف انرژی، همخوانی رنگ سایت با کاربرد سایت و تاثیر جلب نظر مخاطب همگی تحت تاثیر انتخاب هارمونی رنگ مناسب برای طراحی وب سایت است. در ادامه روش های مهم انتخاب رنگ را باهم مرور می کنیم.
روش های استفاده از رنگ ها در CSS
- نام رنگها
- کد رنگ HEX
- سیستم RGB و RGBa
- سیستم HSL و HSLa

زندگی به جاوااسکریپت | زبان اساسی برای ساخت وب سایت
زبان اساسی برای ساخت وب سایت متشکل از سه زبان JavaScript در کنار Html و CSS است. جاوااسکریپ یک زبان اسکریپ نویسی است که برای طراحی سایت های فروشگاهی، سایت خبری و سایت پزشکی و غیره کاربرد دارد. حضور اسلایدر ها، چت روم های آنلاین، برخی افکت ها و جلوه های وب سایت و Pop Upبه کمک این زبان طراحی و نوشته می شود.
زبان اسکریپتی که در ساخت و کنترل محتوای پویای صفحات وب کاربرد دارند؛ بدون نیاز به بارگیری مجدد صفحه به طور دستی هر تغییراتی را به روزرسانی کنند. ویژگی هایی مهم جاوااسکریپ مانند:
- گرافیک های متحرک
- اسلایدهای عکس
- تکمیل خودکار متن
- فرم های تعاملی
بیاید با یک مثال پیش برویم در مسیر قیمت طراحی سایت و خدمات سایت شاید بارها برایتان پیش آمده است. برخی ویژگی های وب سایت ها در تمامی صفحات دیده می شود. مثل بروزرسانی خودکار جدول زمانی فیس بوک در صفحه یا پیشنهاداتی که گوگل هنگام جستجو با شروع تایپ نمایش می دهد که در این موقع جاوا اسکریپ به میدان می آید.
از طراحی تا واقعیت: ایجاد صفحات وب دینامیک با جاوااسکریپت
وب سایت داینامیک اصولا وب سایتی است که به صورت پویا با کاربران و درخواست کاربران، محتوا و طراحی تغییر خواهد کرد. به زبان ساده وب سایت داینامیک قابلیت تغییر و تطابق با نیازهای مختلف را دارا خواهد بود.
وب سایت داینامیک از یک پایگاه داده استفاده می کند تا محتوا را ذخیره و مدیریت خواهد کرد که به مدیران سایت امکان مدیریت و به روزرسانی محتوا را می دهد. وبسایت داینامیک برای ایجاد صفحات و محتواهای متنوعی کمک می گیرید که بر اساس نیازهای کاربران تولید خواهد شد.
به عنوان مثال، با داشتن سایت فروشگاهی داینامیک این قابلیت را دارید که به راحتی محصولات جدید را به سایت اضافه ، جستجوهای پویا را فعال و صفحات فروشگاه را بر اساس دسته بندی ها و فیلترهای مختلف نمایش بدهید.
وب سایت داینامیک به نسبت سایت استاتیک از امکانات بسیار زیادی برخوردار است و با بروزرسانی و تغییرات مداوم نیاز کاربران را به راحتی برطرف خواهد کرد. در کنار تمام این موارد طراحی و توسعه وب سایت داینامیک به مهارت و زمان بیشتری نیاز دارد، اما این کار ارتقاء تجربه کاربری را به همراه خواهد داشت.
جاوا اسکریپ و آموزش ابتدایی HTML برای طراحی سایت
زبان اساسی برای ساخت وب سایت همانطور که اشاره شد ترکیبی از سه زبان CSS یا HTML را شامل می شود. با زبان HTML می توانید منطق را به صفحات وب سایت ترکیب کنید. همانطور که در آموزشHTML برای مبتدیان اشاره شد، زبان های HTML و CSS زبان های نشانه گذاری هستند و توانایی کافی برای انجام محاسبات منطقی را نخواهند داشت که این امر باعث ساخت صفحه های استاتیک و ثابت می گردد.
امروزه سایت نیازمند ایجاد بستر داینامیک و تعامل داشتن با کاربران است. به همین منظور ما با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت صفحات HTML خود را پویاتر کرده تا تجربه کاربری مناسبی را بسازیم. بنظر شما در خدمات طراحی سایت چگونه از تکرار فرمت ها جلوگیری کنیم؟
معرفی و آشنایی با فریمورکهای محبوب | زبان اساسی برای ساخت وب سایت

فریم ورک از دسته ابزاری است که این امکان را به شما می دهد که پروژه های خود را با سرعت بیشتری پیش ببرید و از این رو دیگر نیاز نیست برای صفحات تکراری تمامی کدها و ساختار سایت را از ریشه اولیه خود بنویسید.
فریم ورک Framework یک راه استاندارد برای ساخت و استقرار برنامه است که عملکرد خاصی را به عنوان بخشی از یک پلتفرم نرمافزاری بزرگتر برای تسهیل توسعه برنامههای کاربردی، محصولات و راهحلهای نرمافزاری نمایش می دهند. این نرم افزارها شامل برنامههای پشتیبانی، کامپایلرها، کتابخانههای کد، مجموعههای ابزار و رابطهای برنامهنویسی کاربردی است.
فریم ورکها در برنامهها و طراحی سایت شرکتی، طراحی سایت فروشگاهی، سایت شخصی و سایت پزشکی دارای ویژگیهای متمایز کلیدی هستند و تعامل سازنده ای را میان کاربران و سایت ایجاد می کنند.
در ادامه محبوب ترین فریم ورک های طراحی سایت را باهم مرور می کنیم:
- Bootstrap
- Semanti UI
- Foundation
- Materialize
- Material UI
- Pure CSS
- Milligram
- Skeleton
برای درک بهتر این موضوع دو مقاله ای که در گذشته منتشر کرده ایم با عنوان های مراحل مختلف طراحی وبسایت برای مبتدیان و دیگری با عنوان روند تکاملی طراحی وبسایتها | از HTML تا تجربه کاربری بهینه را مطالعه بفرمایید.
در آخر ، زبان اساسی برای ساخت وب سایت و اهمیت یادگیری آن
از ویژگیهای پنهان هر نرمافزار یا وبسایت که روزانه با آن سروکار دارید؛ داشتن علم برنامه نویسی است. با گسترش فعالیت های انسان در فضای مجازی تمامی فعالیتهای روزانه خود از جمله خرید، کسب اطلاعات، یادگیری انواع برنامهها و مطالب جدید در بستر وب صورت می گیرد. که اهمیت خدمات طراحی سایت را روزبه روز پررنگ تر می کند. زبان اساسی برای ساخت وب سایت نیز موضوع مهم در طراحی است که در این مقاله به آن اشاره شد که یادگیری آن مهارت مهمی است که باید جدی گرفته شود. در ادامه نظرات عالی خود را با ما مطرح نمایید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
رابط کاربری (UI) چیست و چرا اهمیت دارد که به طراحی مناسب آن توجه کنیم؟
تاثیر رنگ ها در طراحی وبسایت به روی احساسات کاربران
تاثیر انتخاب درست رنگها در طراحی وبسایت
چگونه فهم نیازها و ترجیحهای کاربران به طراحی موفق وبسایت کمک میکند؟
تجربه کاربری چیست و چرا در طراحی وبسایت مهم است؟
طراحی واکنشگرا چیست؟ + اهمیت ریسپانسیو در طراحی وبسایت!
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
رنگها چه تاثیری در ساخت وب سایت دارند؟