راهنمای انتخاب فونت در طراحی وب سایت و استفاده از آن
راهنمای انتخاب فونت در طراحی وب سایت موضوع مهمی است که طراحان روز به روز به اهمیت آن بیش از قبل پی برده اند. انتخاب بهترین فونت فارسی یا انگلیسی تاثیر بسیار زیادی بر بازدیدکنندگان وب سایت و ترغیب آنان به بازگشت دوباره به وب سایت خواهد داشت. طراحی سایت باید جذاب و البته مناسب باشد؛ طراحی المان های ظاهری و فونت های به کار رفته باید به گونه ای باشد که جذب مخاطبان را به دنبال داشته باشد.
بنظر شما چگونه فونت مناسب برای وبسایت انتخاب نماییم؟ طراحی یک وبسایت بی نقص نیازمند توجه به ریزترین موضوعات است. یکی از این جزئیات انتخاب فونت مناسب در طراحی سایت است. در زمان نوشتن محتوا برای یک وبسایت یا انتخاب تصاویر مناسب برای صفحات باید فونت مناسب را جدی بگیرید. برای انتخاب فونت موضوع به همین سادگی نیست و بلکه خوانایی، دسترس بودن و انعطاف پذیری نیز از مشخصه هایی هستند که باید در زمان فونت برای طراحی سایت در نظر بگیرید. باتوجه به اهمیت فونت مناسب برای طراحی سایت در این مقاله به این موضوع بیشتر می پردازیم.

چرا انتخاب فونت مناسب برای وبسایت اهمیت دارد؟
با فرض اینکه طراحی سایت شما بسیار حرفه ای باشد در جهتی نیز اصول سئو سایت و تجربه کاربری نیز رعایت نمایید؛ اگر سایز و فونت نوشته های شما خوانا و زیبا نباشند؛ کاربر پس از خواندن محتوای متنی یا نگاه به صفحات سایت احساس خستگی می کند و از سایت خارج می شود. تایپوگرافی در طراحی سایت موضوع مهمی است که روز به روز به اهمیت آن در طراحی سایت بیش از قبل افزوده میشود و برای این امر باید تاثیر فونت مناسب را بررسی کنیم.
- در صورت استفاده از فونتهای غیراستاندارد و نامناسب، خستگی چشم و اذیت شدن کاربر حتمی است و این موضوع خارج شدن کاربر از صفحات سایت را به دنبال دارد. فونت هایی را انتخاب نمایید که علاوه بر سادگی بر زیبایی وبسایتتان تاثیر داشته باشد.
- یکی دیگر از تاثیرات انتخاب فونت مناسب، بهبود تجربه کاربری خواهد بود. این روش ترافیک بیشتر را برای بازدید سایت ایجاد میکند.
- استفاده از فونتهای مناسب فارسی که به جزئیات توجه کرده اند، باعث خوانا و جذاب دیده شدن محتوای سایت هستند.
- فونت مناسب در جزو گرافیک وبسایت بوده که واسط ارتباطی بین شما و کاربران طراحی وبسایت خواهد بود.
معرفی انواع فونتهای وب و تفاوتهای آنها با یکدیگر
برای انتخاب بهترین فونت فارسی باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید که وبسایت از بخش های متعددی ساخته می شود و برای هر بخش باید فونت متناسب آن را به کار ببرید تا بهترین نتیجه را از کاربر بدست بیاورید.
بخشهایی که باید برای فونت آن برنامهریزی نمایید شامل: پاراگرافها، تیترها، فراخوانی به اقدام و بنرها است. در ادامه تعدادی از فونت های مهم را به شما معرفی خواهیم کرد که شما باید برای هر بخش می توانید از آنها کمک بگیرید.
4 نمونه از فونت مناسب برای طراحی سایت
انتخاب فونت مناسب برای طراحی سایت به شما کمک می کند که سایتی را داشته باشید که در نظر مخاطب بهترین شکل و شمایل را داشته باشد. در ادامه بهترین فونت های مناسب را باهم مرور می کنیم.
1- ایران سنس؛ بهترین فونت برای سایت
فونت ایران سنس یکی از بهترین فونت ها برای وب طراحی سایت های فروشگاهی، طراحی وب سایت شرکتی و مجلات اینترنتی است. داشتن چند نوع و حالت مختلف سبک اعداد و حروف همگی باعث دسترسی عالی به پاراگراف ها و تیترها خواهند بود. البته این نکته را در نظر بگیرید که این فونت اصلا برای بنر گزینه مناسبی نیست.
2- فونت انجمن؛ راهنمای انتخاب فونت در طراحی وب سایت
فونت انجمن را «انجمن صنفی طراحان گرافیک» به بازار معرفی کرده اند. این گزینه یکی از موارد حرفه ای و زیبا در دنیای فونت فارسی است که با یک طراحی خاص در طراحی بنر کاربرد گسترده ای داشته باشد.
اگر شما یک وبسایت انگیزشی، روانشناسی و یا فرهنگی طراحی کرده اید، فونت انجمن یک گزینه عالی برای شماست. همچنین انواع حالتهای وزنی، ایتالیک، اعداد وغیره توسط این فونت زیبا پشتیبانی می گردد.
3- فونت ایران یکان؛ فونت مدرن برای وب سایت
ایران یکان یکی از فونت های مناسب و مدرن است. یکان از پرکاربردترین فونت های فارسی است که در سایت های معتبر از گذشته تا امروز بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. ایران یکان دارای هشت وزن مختلف با پشتیبانی کامل از اعداد فارسی، دارای نسخهیهای کامل برای وب و اپلیکیشن است. در ایران یکان، رنگ و بوی طراحی گرد ایران سنس نیز به چشم میخورد. ایران یکان برای انواع کاربردها مناسب و در حال حاضر نسبت به سایر فونتهای فارسی برای طراحی وب کاربردیتر خواهد بود. ایران یکان یک فونت استاندارد در همهی بخشهای سایت استفاده کرد. به دلیل تنوع وزنی بالا، برای بخشهایی نظیر تیترها میتوان وزنهای مختلفی در نظر گرفت.
4- فونت فرهنگ؛ مناسب برای فراخوانی اقدام
فونت فرهنگ از جدیدترین و پرمخاطبترین فونتهای فارسی می باشد که حالتی کلاسیک دارد. این فونت کاربردهای مختلفی دارد که از طراحی بنر، فراخوانی به اقدام و یا حتی تیتر و عناوین وبسایت را شامل می گردد. فونت فرهنگ با حروف انگلیسی نیز هماهنگی و تناسب کامل برقرار می کند.
چگونه فونتها را بر اساس نوع محتوا و موضوع وبسایت انتخاب کنیم؟
نکته بسیار مهم در انتخاب بهترین فونت های فارسی برای طراحی سایت توجه به جامعه هدف است. بسته به حوزه کاری وب سایت میتوان فهمید چه کسانی بازدید کننده احتمالی وب سایت شما هستند. به عنوان مثال در انتخاب بهترین فونت های فارسی برای طراحی سایت های شرکتی باید از فونت های استاندارد در متون رسمی استفاده نمایید و از فونت های با انحنای زیاد پرهیز کنید. ولی در مقابل در انتخاب بهترین فونت های فارسی برای طراحی سایت های فروشگاهی از فونت های متنوع تر و فانتزی تری کمک بگیرید؛ زیرا وب سایت های فروشگاهی عموما بیانی صمیمی تر دارند و نوع ارتباط با کاربران در این وب سایت ها متفاوت است.
در مثالی دیگر سایت های خبری را در نظر بگیرید. در وب سایت های خبری عمده ارتباط با بازدید کنندگان از طریق محتوای متنی خواهد بود. استفاده از فونت های استاندارد و ساده که خوانایی بالایی دارند، میتواند بهترین گزینه برای سایت های خبری باشد. بنظر شما اهمیت انتخاب خوانایی فونت در چیست؟ در ادامه به این موضوع اشاره می کنیم.
انتخاب فونت در طراحی وب سایت | انتخاب فونت با خوانایی بالا در سایت
مبحث خوانایی فونت طراحی سایت موضوع حائز اهمیتی است که باعث جلب نگاه مخاطب به صفحات وب سایت خواهد شد. فونت ها باید از یک چینش مشخصی برخوردار باشند تا بهم ریخته نشوند. از موضوعات مهم در رابطه با خوانایی بودن فونت، تراز بودن خطوط افقی سایت است.
خوانایی فونت همیشه یک هدف نخواهد بود؛ در کنار آن یک فونت با داشتن خوانایی شخصیت پیدا می کند، روح میگیرد و نسبت به سایر فونت ها خوانایی بالاتری برخوردار است. یکی از مهمترین عناصری که در هر وبسایتی کاربرد دارد، متن خواهد بود؛ به هر دلیلی اگر این متن از ظاهری زیبا برخوردار نباشد، سایت در ذهن کاربر خوشایند نخواهد بود. انتخاب میان فونتهای مناسب برای وردپرس این امکان را به شما می دهد تا کاربران بیشتری را به سایت خود جذب نمایید و ترافیک سایت را در بالاترین حالت ممکن نگه دارید. اگر وب سایتی دارید که بر اصل محتوامحوری پیش می رود، کاربران باید زمان بسیار زیادی را صرف مطالعه مقاله نمایند از این رو باید خوانایی مطالب را جدی بگیرید تا کمترین خستگی را برای چشمان کاربران رقم بزنید.
چگونه از فونتهای وبی که با تکنولوژی CSS تعریف میشوند استفاده کنیم؟
افزودن فونت به سند HTML توسط کدهای CSS صورت می پذیرد باید این مورد را در نظر داشته باشید که فونت ها را توسط font-face به سند CSS خود اضافه کنید و در مراحل بعدی از آن کمک بگیرید.
نحوه استفاده از font-face
در CSS، خاصیت font-face از روشهایی است که فونت های سفارشی را به طراحی سایت اضافه می کند. به کمک حضور این قابلیت باید در نظر بگیرید که فونت هایی که در سیستم عامل کاربر نصب نشده اند را به صورت مستقیم در وبسایت استفاده نمایید. به این ترتیب، قابلیت طراحی و استفاده از فونتهای منحصر به فرد و جذاب در وبسایت شما فراهم می گردد.
برای استفاده از font-face، ابتدا باید فایل فونت را در پروژه خود قرار بدهید و به آن ارجاع دهید. همانطور که می دانید بسیاری از فایل های فونت در فرمت هایی مانند TTF، OTF، WOFF یا WOFF2 در وب سایت دسترس می باشند؛ سپس میتوانید در CSS ، با استفاده از خاصیت font-face، این فونت را تعریف نمایید.
زمانی که شما کد مورد نظر را در ساختار سایت تعریف نمایید، آن را با یک نام دلخواه فراخوانی نمایید. در مرحله بعد با استفاده از خاصیت srcمسیر فایل فونت را مشخص نمایید و فرمتهای قابل قبول را نیز تعیین کنید. در مثال بالا، دو فرمت WOFF2 و WOFF برای فایل فونت حضور دارد. این امکان برای شما وجود دارد که فرمتهای دیگری نیز کمک بگیرید، اما برای پشتیبانی بهتر برروی مرورگرهای مختلف، توصیه میکنیم که حداقل دو فرمت WOFF2 و WOFF را برای فونت مورد نظر در نظر بگیرید.
در بخش selector، با استفاده از خاصیت font-family، نام فونت را مشخص نمایید و آن را به المانهای مورد نظر اعمال می نماییم. با استفاده از font-face و تعریف فونتهای سفارشی، میتوانید ظاهر وبسایت خود را با فونتهای منحصر به فرد و زیبا ترکیب کنید و تجربه کاربری بهتری را برای بازدیدکنندگان فراهم نمایید.

تاثیر انتخاب فونت در طراحی وب سایت و بهینه سازی سایت
طراحی سایت یکی از بهترین روشها برای معرفی شما به کاربران است از طریقی دیگر به کمک وب سایت شهرت بیشتری را در حوزه کسب و کار خود بدست می آورید که این امر سود بالاتری را برایتان رقم می زند. حال برای اینکه یک طراحی سایت ایدهآل داشته باشید، باید به تمام ابعاد ساختاری آن توجه داشته باشید یکی از مهمترین آن فونت سایت است.
سرعت و بهینه سازی سایت نسب به فونت تاثیر متقابلی دارد. توجه داشته باشید که فونت های بسیار زیادی را در بستر وب سایت داریم که شامل فونت های بسیار ریز یا درشت و فونتهای فانتزی و شکسته، امکان دارد که هر کدام از این موارد را مورد پسند قرار دهید؛ اما باید نظر کاربرانتان در اولویت بگذارید. تاثیر فونت در سئو سایت یعنی باید تجربه کاربری سایت خود را به گونه ای ایجاد نمایید که مخاطبان شما ارتباط خوبی با وبسایت برقرار کنند. تا حد امکان از سلیقه شخصی برای بخش طراحی و انتخاب فونت دور باشید.
بنابراین با استفاده از یک فونت زیبا و ساده و از همه مهمتر خوانا، نرخ تبدیل را در وب سایتتان افزایش دهید و کاربران بیشتری را به سمت وبسایت خود جذب نمایید. فونت باید به گونهای طراحی شود که پس از چند دقیقه مطالعه برای چشمها خستگی ایجاد نکند؛ علاوه بر این فونت شما ظاهری مناسب به وبسایت ببخشد و با تمام عناصر وب سایت همخوانی مناسبی برقرار نمایند. در نتیجه انتخاب یک فونت زیبا و ساده که کاربران بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، موضوع مهمی است که باید در این زمینه انتخاب فونت هوشمندانه راجدی بگیرید.
نتیجه گیری
زیبای در ظاهر سایت، انتخاب درست فونت را می طلبد. بهبود تجربه کاربری و در نتیجه افزایش ترافیک سایت با بهبود رتبه سئو سایت تاثیر می گذارد. متون در وب سایت یکی از مهمترین ارکان برای سایت هستند که توجه زیاد کاربران را به دنبال دارند. فونت نوشته همواره در معرض دید تعداد زیادی از کاربران قرار داند. باید از یک فونت زیبا و خوانا کمک بگیرید تا کاربر بتواند به راحتی با وب سایت شما ارتباط بگیرد. امیدواریم با مطالعه این مقاله به درک درستی از راهنمایی در انتخاب و استفاده از فونتها در وبسایت دست پیدا کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
رابط کاربری (UI) چیست و چرا اهمیت دارد که به طراحی مناسب آن توجه کنیم؟
تاثیر رنگ ها در طراحی وبسایت به روی احساسات کاربران
تاثیر انتخاب درست رنگها در طراحی وبسایت
چگونه فهم نیازها و ترجیحهای کاربران به طراحی موفق وبسایت کمک میکند؟
تجربه کاربری چیست و چرا در طراحی وبسایت مهم است؟
طراحی واکنشگرا چیست؟ + اهمیت ریسپانسیو در طراحی وبسایت!
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
هر فونت چه کاربردی دارد؟