یادگیری اصول ناوبری و طراحی منوها در وبسایت
توجه به اصول ناوبری در طراحی منو باعث دسترسی آسان کاربران به بخش های مختلف سایت می شود و مسیر حرکت کاربر به مقصد موردنظر در سایت را آسان می کند. یک چیدمان بصری جذاب و ناوبری آسان، نقش کلیدی در ایجاد یک تجربه کاربری مثبت و ایجاد تعامل در سایت دارد. روش های متعددی وجود دارد که کاربر در مراجعه به سایت شما تجربه کاربری خاطره انگیزی تجربه نماید. از جذابیت بصری تا چیدمان سایت، استفاده از متن و غیره همگی در طراحی سایت خوب موثر هستند. منو وب سایت کلیدی ترین نکته برای رسیدن به بهبود تجربه کاربری عالی ناوبری سایت است که به شما در داشتن سایت حرفه ای کمک می کند. در ادامه نکات مهم برای بهبود ناوبری در سایت و بهبود تجربه کاربری را باهم مرور می کنیم.

چرا اصول ناوبری در طراحی منو وبسایت اهمیت دارد؟
ناوبری سایت باعث می شود که صفحات مختلف یک سایت به یکدیگر متصل شود و مسیر حرکت کاربر در سایت مشخص گردد. تصور کنید که می خواهید از یک طراحی سایت فروشگاهی آنلاین محصولی را خریداری کنید اگر اصول ناوبری در طراحی منو به درستی طراحی شده باشد، به راحتی به محصول موردنظر شما دسترسی پیدا می کنید.
برعکس این داستان در زمانی است که طراحی سایت به گونه ای باشد که کاربر را سردرگم کند. این موضوع باعث می شود که مخاطب شما در زمان کم از سایت خارج شود.
بهبود ناوبری سایت و توجه به این موضوع برای تسهیل مسیر کاربر در سایت و رسیدن به خرید، محصول و خدمات حائز اهمیت است. منظور از ناوبری سایت شامل بهبود منو، لینک و ارتباط میان صفحات سایت است که در نهایت ترافیک، نرخ تبدیل و پرش سایت را تاثیر می گذارد. ناوبری آسان در طراحی سایت باعث افزایش نرخ تبدیل و نرخ پرش سایت تاثیر می گذارد و یک عامل تعیین کنند در تجربه کاربری خوب به شمار می رود.
اگر سایت شما ناوبری مناسبی نداشته باشد، بهترین محتوای شما نیز دیده نمی شود. منوها در عین سادگی از عناصر لازم برای هدایت کاربر به قسمت های مختلف بهره می برند که این موضوع قابل استفاده بودن منو هر سایتی را روز به روز پررنگ تر می کند.
مسیریابی کاربر در سایتتان به لطف حضور منوها خواهد بود و چگونگی تعامل کاربر با سایت را رقم می زنند.
معرفی انواع طراحی منوهای وبسایت و نحوه استفاده از هر کدام
همانطور که گفتیم، اصول ناوبری در طراحی منو و کسب نتایج از آن نهفته است که به کاربران کمک می کند بین صفحات و بخش های مختلف سایت به خوبی حرکت کنند. چندین سبک از منو در زمان سفارش طراحی سایت موجود است که بسته به نیاز سایت و هدف مخاطبان از حضور در سایت شما باید در زمان طراحی بهترین را انتخاب کنید. طراحی منوهای وبسایت انواع مختلفی دارد که شامل:
منو عمودی
منوهای عمودی معمولا با استفاده از یک المان دایره ای شکل همراه با سه خط موازی منسجم طراحی می شود و کاربر با کلیک بر روی این المان منوی سایت را به شکل عمودی مشاهده می نماید. این منوها ساختار زیبا و جذابی دارند و تنها تفاوت آن با منوهای افقی دسترسی آسان کاربر است. مخاطب در سایت با یک اسکرول آسان دسترسی لازم را برای کلیک بر روی صفحه به دست می آورد.
منوی افقی
منوی افقی یک منوی کلاسیک می باشد که باید اصولا در هدر سایت قرار بگیرد و کار را برای کاربران آسان نماید. صفحات موجود درمنوی افقی سایت را فهرست وار نمایش می دهد.
منوی کشویی یا Dropdown Menu
وقتی تعداد مواردی که باید در منو باشند زیاد باشد، بهتر است از منوی کشویی استفاده کنید، در منوی کشویی کتگوری اصلی در منو قرار می گیرد و با قرار گرفتن روی کتگوری اصلی، زیر مجموعه های آن ظاهر می شود. پس اگر تعداد محصولات یا خدمات شما زیاد است بهتر است از منوی کشویی استفاده کنید.
منو همبرگری
منو همبرگری رایج ترین نوع منو در موبایل و طراحی سایت واکنش گرا است که در حال حاضر در نسخه های دسکتاپ نیز در دسترس کاربران قرار دارد. سه خط ساده که هنگام باز کردن سایت در گوگل مشاهده می کنید نیز برگرفته از نمایش همبرگر است.
منوی سایدبار یا نوار کناری سایت
ساید بار جز منوهای عمودی است که در سمت چپ یا راست یک وب سایت قرار می گیرد. اصولا از این سبک از منوها در زمان سفارش طراحی وبسایت برای نمایش موارد مهم کمک گرفته می شود.
منوی فوتر و اصول ناوبری در طراحی منو
فوتر وب سایت مکانی عالی برای افزودن لینک های مفید، لینک شبکه های اجتماعی یاهر لینک مفید دیگری است که برای کاربران اهمیت دارد. منوی هدر را می توانید در فوتر نیز تکرار نمایید.
منو کشویی در اصول ناوبری در طراحی منو
منوهای کشویی به چند زیرمجموعه کلی تقسیم می شوند که با قراردادن نشانگر موس روی هر دسته بندی، زیرمنوها به ترتیب از بالا به پایین نشان داده خواهند شد. چنین ساختار منسجی را تنها در منوهای افقی مشاهده کنید و برای نمایش محصولات یا خدماتی که چند زیر مجموعه دارند مانند سایت های فروشگاهی به کار ببرید.
چگونگی طراحی منو سایت و دسترسی آسان به صفحات مختلف

تست های قابلیت استفاده را با کاربران نماینده انجام دهید تا تجربه ناوبری آنها را مشاهده کنید. به تعاملات، مبارزات و بازخورد آنها توجه کنید. این بازخورد دست اول می تواند بینش های ارزشمندی را در مورد مناطقی که ناوبری را می توان بهبود بخشید، ارائه دهد.
درخواست بازخورد کاربر:
کاربران را تشویق کنید تا از طریق نظرسنجیها، فرمهای بازخورد یا مصاحبههای کاربر، بازخورد خود را در مورد مسیریابی وبسایت شما ارائه دهند. درباره تجربه ناوبری و مشکلاتی که با آن مواجه شده اند، سؤالات خاصی بپرسید. این بازخورد می تواند مشکلات را آشکار کند و به شما کمک کند تا بهبودهای آگاهانه ای داشته باشید.
تست A/B برای اثربخشی ناوبری:
طرحبندیهای ناوبری، برچسبها، مکانها یا الگوهای مختلف را با استفاده از روشهای تست A/B آزمایش کنید. تغییرات ایجاد کنید و تأثیر آنها را بر تعامل کاربر، نرخ تبدیل یا سایر معیارهای مرتبط اندازهگیری کنید. این آزمایش می تواند نشان دهد که کدام عناصر ناوبری برای مخاطب خاص شما مؤثرتر است.
استفاده از Heatmaps و Analytics:
رفتار کاربر را از طریق نقشه های حرارتی تجزیه و تحلیل کنید، که به صورت بصری مناطقی را نشان می دهد که کاربران بیشترین تعامل را در وب سایت شما دارند. نقشه های حرارتی می توانند الگوهای کلیک محبوب، عمق اسکرول یا مناطق مورد توجه کاربر را نشان دهند. علاوه بر این، از تجزیه و تحلیل وب سایت برای به دست آوردن بینش در مورد جریان کاربر، نرخ پرش یا نقاط رد شدن در مسیریابی استفاده کنید. این داده ها می توانند بهبودها و بهینه سازی ها را راهنمایی کنند.
استفاده از منوهای کشویی و طراحی مناسب برای تجربه کاربری بهتر
نقشه های سایت موضوع مهمی است که از ارتباط با تمام صفحات موجود در وب سایت دیده می شود. اصول ناوبری در طراحی منو شامل رنگها، فونتها، سایز فونتها، تصاویر، چینش بخشهای مختلف یک سایت است که همگی رابط کاربری یک وب سایت را می سازند. طراحی رابط کاربری همراه با سادگی، قابل فهم بودن، خستهکننده نبودن و تحملپذیری تمامی بخش های یک سایت را برای کاربر فراهم می کند.
رابط کاربری باید به گونه ای طراحی شود که بتواند تعامل خوبی با سایت برایتان رقم بزند و کاربر را مایل به بازگشت دوباره به سایت کند این موضوع با ناوبری آسان در بخش های مختلف امکان پذیر است.
برای بهبود تجربه کاربری در طراحی منو سایت باید به بهینه بودن انواع صفحه نمایش، قرار دادن منوی سایت در یک قسمت مشخص، توجه به کوتاه نوسی عنوان های منو، ساده بودن منوی کشویی، نظم و منطق در منوی سایت توجه داشته باشید تا بتوانید کاربر را به مسیری برسانید که کاربر در زمان کم به راحتی به قسمت مورد نظر خود هدایت شود. این موضوع در طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت شرکتی، طراحی سایت شخصی و سایر سایت ها موضوع کلیدی و مهمی است که باید در زمان طراحی سایت مورد توجه قرار بگیرد.
چگونگی اصول ناوبری در طراحی منو و بهینه سازی
برای تست بهینه سازی ناوبری منوی سایت در دستگاه های مختلف می توانید از دو روش مختلف کمک بگیرید. یکی از معروف ترین و راحت ترین مسیرهای دسترسی به منو واکنش گرا و رسپانسیو استفاده از افزونه Responsive Menu است. این افزونه ریسپانسیو با قابلیت تنظیم بسیار بالا در لیست پرطرفدارترین افزونه های موجود است که با قابلیت تنظیم بدون نیاز به هرگونه کدنویسی و پیچیدگی شما را به هدف مورد نظرتان می رساند.
البته روش دیگری نیز برای ایجاد منوی واکنشگرا وجود دارد. ایجاد منوی واکنشگرا در وردپرس با کدنویسی
نیز مسیری دیگر برای ساختن منو بهینه سایت با وردپرس است. برای این روش شما باید کد سفارشی را به فایل های وردپرس خود اضافه نمایید.
تست ناوبری منوهای سایت بهبود بازخوردهای کاربران
رویکرد تست و بهبود مستمر در طراحی منو سایت فرآیندی است که به صورت پیوسته عملکرد وب سایت را ارزیابی می کند . با توجه به نتایج به دست آمده، بهبود های لازم را در سایت پیاده سازی خواهد کرد. توجه به رویکرد ناوبری به صورت پیوسته تجربه کاربری را بهبود می بخشد و نیاز و ترجیحات کاربران را در نظر دارد. تمام این موارد بدون داشتن یک درک عمیق و دقیق از نیازها، اهداف و رفتار کاربران ممکن نیست. برای رسیدن به این هدف باید تست بازخورد کاربران، درخواست بازخورد کاربران را در نظر داشته باشید.
یکی از تست های مهم برای اثربخشی ناوبری سایت، تست A/B است. طرحبندیهای ناوبری، برچسبها، مکانها یا الگوهای مختلف را با استفاده از روشهای تست A/B بررسی می کند . در این تست تأثیر تعامل کاربر، نرخ تبدیل یا سایر معیارهای مرتبط را بررسی و اندازه گیری می نماید. این آزمایش می تواند نشان دهد که کدام عناصر ناوبری برای مخاطب خاص شما مؤثرتر است. در کل باید گفت با بررسی رفتار کاربر در صفحات سایت نقاط مهم را در نظر بگیرد و در صورت بروز مشکل آنها را برطرف نمایید.
نتیجه گیری
ناوبری وب سایت (معروف به معماری لینک داخلی) پیوندهایی در وب سایت هستند که مسیر صفحات سایت را به هم متصل خواهند کرد. هدف اصلی ناوبری هر سایتی کمک به کاربران برای دست یافتن به اطلاعات آسان در سایت است. پیوندها به موتورهای جستجو این امکان را می دهد تا محتوا و زمینه صفحه مقصد و همچنین روابط بین صفحات بهتر توسط کاربر درک شود.
با توجه به اهمیت ناوبری در طراحی سایت، معرفی انواع منوها، ساختار منو بر اساس سلیقه کاربران و طراحی منوهایی باب میل کاربران پرداخته ایم. در انتها نیز نحوه تست ناوبری و منوها با توجه به بازخورد کاربران را با روش های مختلف آموزش دادیم. امیدواریم که مطالعه این مقاله برای طراحی سایت اصولی شما را یاری کند. آژانس دیجیتال مارکتینگ نارینگ در این مسیر همراه شماست.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
رابط کاربری (UI) چیست و چرا اهمیت دارد که به طراحی مناسب آن توجه کنیم؟
تاثیر رنگ ها در طراحی وبسایت به روی احساسات کاربران
تاثیر انتخاب درست رنگها در طراحی وبسایت
چگونه فهم نیازها و ترجیحهای کاربران به طراحی موفق وبسایت کمک میکند؟
تجربه کاربری چیست و چرا در طراحی وبسایت مهم است؟
طراحی واکنشگرا چیست؟ + اهمیت ریسپانسیو در طراحی وبسایت!
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
منو کلاسیک و همبرگری کدوم منو ها هستند ؟؟